Megvan a repjegy, juhhéé most már csak le kellene valahogy repülni. :)

alitalia jegy2.png

Fontos szabály nem fapados légitársaságoknál, hogy ha egy jegynél kimarad egy szektor, akkor onnantól az összes továbbit törlésre kerül. Ennek fényében ki kellett jutni valahogy Genfbe, lehetőleg minél olcsóbban. A dátum választásakor szempont volt, hogy aznap reggel a Wizzair-nek volt reggeli gépe Genfbe, amivel kicsit neccesen, de el lehetett érni a jegy első járatát. Végül sikerült túlparázni a dolgot és egy korábbi járat választása mellett döntöttünk. Ez viszont jóval korábbi lett, mert előző napnem volt BUD-GVA járat és sehogy se sikerült más eljutási módot találni, így végül  két nappal korábbi easyJet járatot foglaltunk "ráhordónak" (2 főre 22.200,- Ft egy feladott poggyásszal) és egy genfi városnézés is bekerült a programba. Szállásnak a reptértől nem messze, de már a barátságosabb árú Franciaországban található F1 hotel-t választottuk (75 euroért két főre két éj). 

A hazajutás megint igényelt némi variálást. A jegy ugye JFK-FCO-VCE, aminek a végállomásán persze egy másik fapados reptérről, Treviso-ból lehetett volna hazajönni Ryanair-rel. Elvileg az ilyen jegyek utolsó szakaszát ki lehet hagyni és végül úgy döntöttünk itt is ez lesz a megoldás, azaz Rómában kiszállunk a buliból, dobjuk a Róma-Velene részt és este pedig Wizzairrel hazarepülünk (a 0 forintos FCO-BUD-ot ugye nem adták meg). Ez 45 euróba fájt végül két főre, szintén feladott poggyásszal.

Így végül 11.100-13.000+6500+11250 azaz olyan 42000,- HUF volt a kijutás költsége.

Az még egy aranyos csavar volt a történetben, hogy karácsonykor észrevettem, hogy az utolsó szektort törölték a jegyből és ezért áttettek a közvetlen New York-Velence Delta járatra. December 26-án hívott fel egy kedves magyar (!) ügyintéző telefonon Palermoból és közölte a változást. Segítőkész volt, visszatett az eredeti útvonalra, NY-ből este 9-kor induló későbbi járatra, Velence felé pedig az esti járatra kerültük. A jegy átírásakor vette észre, h jenben fizetett jegy volt, nem tudom ha hamarabb látja akkor hogy áll a dolgokhoz, de igazából így már mindegy is. :) 

A ráhordás szervezése közben folyamatosan nézegettük a new york-i szállásokat is. Január arrafelé nem épp főszezon, így lehetett manhattan-i szállásban gondolkodni. Azt a tanácsot adták, hogy ha NY érzést akarunk, akkor a Midtown környékén keressünk szállást, Jó tipp volt, végül a POD39 hotelre esett a választás, amit legalább 3x újrafoglaltam, mivel ahogy közeledett az indulás időpontja egyre olcsóbb lett. Ez alapján nem lepett meg, hogy hiába kértem a lehető legmagasabb szintre szobát az első emeleten kaptunk végül egyet. :) A végösszeg az expedia.com-on 512 dodó ("mesés" Erste árfolyamon 113.292,- Ft) lett 5 éjre, két főre, emeletes ággyal egy teljesen új hotelben. 

A bejegyzés trackback címe:

https://igyutazok.blog.hu/api/trackback/id/tr546401101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása